Master LPFR Master LPFR

Lokalni procesor fiskalnih računa je obavezan element Elektronskog fiskalnog uređaja (EFU). Master LPFR dizajniran je da omogući jednostavno korišćenje od strane svih obveznika fiskalizacije. Master LPFR podržava rad sa bilo kojim Elektronskim sistemom za izdavanje računa (ESIR) koji je akreditovan od strane Poreske uprave. Upotrebom Master LPFR-a poreski obveznici ispunjavaju svoju obavezu propisanu novim modelom fiskalizacije.

Master LPFR
Mesečna licenca

5€ / mesečno

Korišćenje Master LPFR-a možete plaćati kroz mesečnu naknadu u iznosu od 5 eur + PDV (u RSD protivvrednosti na dan fakturisanja). Master LPFR korišćenje omogućava se kroz izdatu licencu. Jedna izdata licenca važeća je samo za jedan objekat, uz maksimalan broj od 4 kase - ESIR-a.

Godišnja licenca

50€ / godišnje

Korišćenje Master LPFR-a možete plaćati kroz godišnju naknadu u iznosu od 50 eur + PDV (u RSD protivvrednosti na dan fakturisanja). Master LPFR korišćenje omogućava se kroz izdatu licencu. Jedna izdata licenca važeća je samo za jedan objekat, uz maksimalan broj od 4 kase - ESIR-a.

Rešenjem Poreske uprave broj 000-092-00-00527/2021-0000 od 31.12.2021. godine, Master LPFR je akreditovan za Windows operativni sistem.

Master LPFR je lokalni procesor fiskalnih računa

Lokalni procesor fiskalnih računa je obavezan element Elektronskog fiskalnog uređaja (EFU). Master LPFR dizajniran je da omogući jednostavno korišćenje od strane svih obveznika fiskalizacije. Master LPFR podržava rad sa bilo kojim Elektronskim sistemom za izdavanje računa (ESIR) koji je akreditovan od strane Poreske uprave. Upotrebom Master LPFR-a poreski obveznici ispunjavaju svoju obavezu propisanu novim modelom fiskalizacije.

Prednosti korišćenja Master LPFR-a

Korišćenje Master LPFR softverskog rešenja ne podrazumeva nabavku dodatnog ili novog uređaja - računara koji je namenjen radu Master LPFR-a. Master LPFR možete instalirati i koristiti na bilo kom postojećem računaru sa čitačem smart kartica, koji se uporedo koristi i u druge poslovne svrhe kao što su korišćenje raznih poslovnih softvera, servera, POS kasa i slično. Pored instalacije na računaru, Master LPFR je moguće instalirati i koristiti na specijalizovanim pultnim terminalima koji u sebi sadrže POS softver, specijalizovanim Android uređajima, koji u sebi sadrže Master LPFR, štampač i čitač kartica. Master LPFR rešenja u potpunosti zadovoljavaju obavezu poreskih obveznika po pitanju novog modela fiskalizacije.

Centralni online monitoring Master LPFR-a

Svi korisnici Master LPFR-a imaće mogućnost tehničke podrške 24/365 u vidu monitoringa od strane tehničkog tima. Tehnički tim će u svakom momentu imati informacije o stanju svakog pojedinačnog LPFR-a, i samim tim uvid u bilo koji vid tehničkog problema sa kojima se korisnici susreću. Ukoliko su korisnici zainteresovani, kroz dodatne funkcionalnosti omogućavamo praćenje i izveštavanje o statusu LPFR-a putem mail-a, telefona, ili u vidu ticket zahteva.

Master LPFR Karakteristike

 • Master LPFR vrši komunikaciju sa elektronskim sistemom-softverom za izdavanje računa (ESIR), Bezbednosnim elementom (BE), kao i sistemom za upravljanje fiskalizacijom Poreske uprave (SUF).
 • Zadužen je za obračun iznosa PDV-a na osnovu stavki fiskalnog računa Upravlja generisanjem izgleda štampe fiskalnog računa
 • Podržava rad sa svim ESIR rešenjima koja su akreditovana od strane Poreske uprave
 • Omogućava digitalno potpisivanje fiskalnog računa uz pomoć bezbednosnog elementa (BE)
 • Predstavlja osnovnu komponenetu novog modela fiskalizacije propisanu od strane Poreske uprave Prosleđuje podatke o generisanom fiskalnom računu elektronskom sistemu – softveru za izdavanje računa
 • Generisane fiskalne račune čuva u svojoj bazi i prenosi Sistemu za upravljanje fiskalizacijom (SUF) Poreske uprave.
 • Podržava rad u operativnim sistemima: Windows

Najčešće postavljana pitanja

Prelazni rok za uvođenje nove fiskalizacije u Republici Srbije je od 01.11.2021 do 30.04.2021. Poreski obveznici već od 01.11.2021 mogu ispuniti svoju zakonsku obavezu na ovaj način. Istekom prelaznog roka, nabavka MASTER LPFR rešenja postaje njihova zakonska obaveza.

Master LPFR je kompatibilan sa svim POS aplikacijama koje su akreditovane od strane Poreske uprave. Predstavlja vrstu HTTP sevirsa baziranu na JSON-u i može se instalirati na Windows i Android sistemima. Master LPFR omogućava izdavanje fiskalnih računa čak I kada internet konekcija nije prisutna.

Proces instalacije, licenciranja i preuzimanja možete izvršiti u samo 3 klika preko web portala lpfr.online

Pored toga što sadrži sve obavezne elemente propisane od strane Poreske uprave i u potpunosti zadovoljava specifikaciju Master LPFR elemenata fiskalnog uređaja (EFU), Master LPFR je proširen sa naprednim funkcionalnostima koje korisnicima omogućavaju jednostavnij, brži i komforniji rad:

 

 • Štampu fiskalnog računa na bilo kom štampaču

 • Komunikaciju putem XML-a

 • Komunikacija preko datoteka*

 • Napomena*: Napredne funkcionalnosti su promenljive, odnosno, mogu se dodatno prilagođavati po zahtevu korisnika.

Za sve zainteresovane poslovne partnere, otvoreni smo za saradnju. Pozovite nas ili nam pišite.

20+

Godina iskustva u razvoju
programskih rešenja

3551

Klijenata koji koriste
naše LPFR rešenje

700+

Klijenata koji koriste
naše ESIR rešenje

Kontaktirajte nas radi konsultacija

Telefon:

(+381) 11 4 405 409

 • Adresa: Milutina Milankovića 9ž, Novi Beograd
 • Email: office@mastersoftware.rs
 • Radno vreme: Pon-Pet 09:00-17:00
 • Tehnička podrška: Pon-Ned 00-24